Субота, 20.04.2024, 11:14
Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту


Форма входу


Крилаті вирази


Гімн книзі
Книга - джерело знань.

З ручаїв – ріки, з книжок – знання.

Хліб наснажує тіло, книга – розум.

Книга – міст у світ знань.

Розум без книги, що птах без крил.

З книгою подружишся, розуму наберешся.

Книги читати - усе знати.

Одна книга тисячі людей навчає.

Книга для дітей, що волога для полів.

Книга не пряник, а дітей до себе манить.

Книгу читають не очима, а розумом.

Книга корисна, коли її читають.

Дім без книги – день без сонця.

Книгу читай, розуму набирай.

Знання – сонце, книга-вікно.

У домі без книги, як без вікон, темно.

Кому книга - розвага, а кому - навчання.

Книга – твій друг, без неї, як без рук.

Хороша книга – свято.

Весела книжка – твоя радість.

День без книги, що обід без хліба.

Книга – дзеркало життя.



Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


БО ліцей №20



Електронна бібліотека
----ДОН КОДА













Дитячі журнали











Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Flag Counter

Головна » Архів матеріалів

 

Поезія має важливе значення у духовному збагаченні людини. Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, згуртовувати націю і об’єднувати людство. Зустрічі з талановитими людьми, творцями прекрасного, завжди викликають неабияку цікавість у школярів. Цього разу до літературно-поетичної вітальні «Душа зігріта словом», на зустріч з учнями 10-А (кл. керівник Шабатин І.О.) та 11-А (кл. керівник Висовень Т.Г.) класів завітала білоцерківська письменниця, член Всеукраїнської творчої спілки «Літературний форум&ra ... Далі..

Просмотров:26 | | Комментарии (0)

Заходи Всеукраїнського місячника - 2023 за посиланням  

https://biblioteka20.ucoz.ua/index/vseukrajinskij_misjachnik_shkilnikh_bibliotek/0-77

Просмотров:30 | | Комментарии (0)

 

Протягом тижня у бібліотечно-інформаційному медіацентрі для  учнів 7-А, 7-Б,7-В, 7-Г, 7-Д, 8-А, 8-Б, 8-В, 8-Г, 8-Д класів проведено інтегровані уроки з географії: «Материки та океани»,  «Географія України» (вчителі Гайдаєнко О.А. та Висовень Т.Г.). Школярі ознайомилися з книжковою виставкою та виставкою дитячих періодичних видань «Джерела географічної інформації», медіатекою бібліотеки, переглянули відеофільми «Класифікація карт», «Що вивчає географія материків та океанів», здійс ... Далі..

Просмотров:42 | | Комментарии (0)

Відсьогодні в Україні 9 травня  відзначатимуть – День Європи, яка підтримує українців усі дев’ять років російської агресії та вже 440 днів повномасштабного вторгнення.

З 24.02.2022 року війна в Україні змусила багатьох українців виcловлювати свій біль від пережитого у віршах. Прізвища багатьох авторів ще невідомі, однак ці вірші у виконанні переможців конкурсу «Вірші, обпалені війною» Ільченка Дмитра 1-А клас, Шульги Єлизавети 2-В клас, Козачук Софії 3-А клас, Микитюк Аріни 3-А клас, Берегової Тетяни 4-В клас, Козачук Назара 5-А клас, Москаленко Маргарити 8-В клас, Баранова ... Далі..

Просмотров:57 |

 

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства – загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції (Об’єднаних націй) та здійснили значний внесок у перемогу над нацизмом. А українська земля була одним з основних полів битви у цій війні. Загинуло близько 3 мільйонів воїнів та 5 мільйонів цивільних. 

8 травня до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбувся щорічний поетичний онлайн-конкурс

«Рядки, обпалені війною& ... Далі..

Просмотров:60 |

 

26 квітня, у Міжнародний день пам’яті Чорнобиля та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф, для учнів 7-Г, 8-В та 10-Б класів проведено уроки-реквієми. Школярі дивилися відеофільми про техногенну катастрофу на Чорнобильській АЕС та інформаційний віртуальний книжковий екскурс у Чорнобиль «Тієї вогняної ночі», ознайомилися з книжковою виставкою «Гірчить Чорнобиль крізь роки гірчить…», хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих ліквідаторів чорноб ... Далі..

Просмотров:71 |

 

Кожного року у цей день Україна й увесь світ згадують Чорнобильську аварію, яка стала найбільшою техногенною катастрофою ХХ століття.

Радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи. Від гострої променевої хвороби у перші місяці після вибуху на Чорнобильській АЕС загинула 31 людина. Радіоактивного опромінення зазнали 8,5 мільйона людей, біля півмільйона з них померли від значних дози опромінення, більше 90 тисяч осіб було евакуйовано із зони зараження, 81 населений пункт України став безлюдним.

... Далі..

Просмотров:57 |

 

Щорічно у березні в Україні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це найбільше книжкове свято року! Долучилися до Всеукраїнського тижня дитячого читання – 2023 і учні 1-А, 1-Б, 1-В, 2-А, 2-Б, 2-В, 3-А, 3-Б, 3-В, 3-Г, 4-А, 4-Б, 4-В класів БО ліцею №20. Юні читайлики ознайомилися з книжковою виставкою до Міжнародного дня дитячої книги, продивилися відео та дізналися цікаві факти про свято, співали караоке «Казки Андерсена», відгадували вікторину «Великий казкар світу», ознайомилися з творчістю Лауреата літературної премії ... Далі..

Просмотров:68 |

 

З початку повномасштабного вторгнення росії до України Тарас Григорович Шевченко став символом незламності України. Творчість відомого  класика української літератури надихає, піднімає український дух та волю до спротиву,  мобіл ... Далі..

Просмотров:73 |

« 1 2 3 4 ... 20 21 »